Elvonulás

 

Csoportos és egyéni elvonulásra van lehetőség Portugáliában, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

Ha szeretnél egy új életszakaszba lépni, tanulni az újról, gyógyulni, transzformálódni, akkor az elvonulás katalizátorként működik.

 

Az elvonulás menetéről

Első nap meghatározzuk a „rögzítést”, a szándékot vagyis, hogy mire épüljön az elvonulásod, milyen téma köré rendeződjön. Ha még csak vágy szintjén él benned valami, de nincs meg még a forma pl.  párkapcsolat vagy munkahely, életfeladat…akkor csak az érzést határozd meg ahogyan érezni szeretnéd magad majd akkor amikor a vágyott dolog rád talál ahelyett, hogy egy kötött formához ragaszkodnál. Ha a formához ragaszkodsz, azt valószínűleg a jól ismertből, egy régi mintából merítenéd.  Az „XY -al, ezen a helyen érezzem magam így meg így…” többnyire még akkor is ha bejön több sebből vérzik, mert egy erősen korlátozott formát próbálunk bepréselni egy magas szabadságfokú tartalomba. Válassz inkább minőséget pl. : szeretet, szerelem, béke, magas tudatosságszint, nyugalom, bőség, bölcsesség, boldogság, teljesség… Aztán amennyire megteheted engedj szabad utat annak, hogy ez hogyan történjen meg, hol és kiken keresztül. Jó ha ezentúl csak azt a formai megnyilvánulást engeded be az életedbe, ami ezen a minőségen keresztül mutatkozik meg, ezzel formálva és magas szinten beteljesítve az életed. Vagyis, nemet lehet és kell mondani bizonyos emberekre, élethelyzetekre, munkahelyekre…

Ha irreálisak az elvárások, mert nem passzol az életutaddal, aktuális tudatosságszinteddel, az időminőséggel…akkor megbeszéljük, hogy mi lenne az aminek viszont most van tere, ideje. Innentől kezdve minden, de minden, ami az elvonulás alatt történik ezt a szándékot fogja segíteni, ebbe az irányba terel.

A minőség megtartása mellett a saját hozott problémád, elakadásod, csomagod tisztul, rálátást nyersz, el tudod engedni. Arról, hogy még mi mindenre van hatással az elvonulás, és úgy általában a kapcsolódás, bővebben írtam az “egyéni kapcsolódások”-nál, és a “kapcsolódás”-nál, de hozzá kell tennem, hogy formájában egyetlen kapcsolódás, vagy elvonulás sem hasonlít a másikhoz.

Általában az elvonuláson belső utazást végzünk, ahol gyógyulás, elengedés, az újba való belehelyezkedés történik.

A külvilággal is kapcsolódunk úgy, hogy szerves része legyen a belső munkának. Meditálunk a szabadban (pl. óceánparti naplemente). Ezenkívül: városnézés, kirándulás, helyi étel specialitások megkóstolása, kajakozás, delfin nézés… ami éppen a szándékot segíti.

 

 

 

Egyéni elvonulás alatt egész nap együtt vagyunk.

Első nap felmérjük a csomagodat… -lásd feljebb-, és indul a közös munka.

Mivel csak rád kell figyelnem, egyáltalán nem követünk napirendet. Az elvonulásod a tényleges egyéni szükségleteidhez alakul úgy, hogy számodra a leghatékonyabban történjen meg a szándékod. Ez nem azt jelenti, hogy formában az történik meg amit szeretnél, sőt valószínűleg minden elképzelésed az elvonulásról darabjaira hullik majd, de még ez is a kitűzött szándékodhoz, rögzítésedhez segít hozzá.

Megtanulod felvenni a kapcsolatot az Önvalóddal, a Legfelsőbbel, hogy otthon már nélkülem is dolgozhass az elakadásaidon, berendezd az új életed.

Te választod meg, hogy erre hány napot szánsz.

 

Csoportos elvonulást már csak akkor tartok, amikor önmagától szerveződik egy csoport, vagyis én már senkit sem teszek random egy csoportba. Jöhetsz a pároddal, barátaiddal, ahogy köréd rendeződik. Csak kis létszámú csoporttal dolgozom, ami 2-4 főt jelent.

A csoportban összeadódnak az energiák, így érezhetően egy “Lénnyé” válunk, különböző képességekkel. Ahol valakinek egyéni elakadása, vakfoltja van arra a többiek segíthetnek rálátni, és megtartó közeget biztosítani a szembenézéshez.

Ez az elvonulás nem követ szigorú napirendet. Ha pl. úgy látom, hogy éppen valakinek egyedüli sétára van szüksége, mert azzal segíti át a csoportot és önmagát egy térben megjelenő elakadáson, akkor elküldöm őt egy meditációs sétára, míg mások az elvonulóhelyen végeznek befelé figyelő gyakorlatokat. Ezzel pont az fog megtörténni, ami mindenki számára előremozdító.  Az elvonulás képlékeny azért is, mert követi az egyéni szükségleteidet, megtörténteti a saját szándékodat, és a csomagod is könnyül, miközben a közös “Lény” része vagy.

Az elvonulás után a te kezedben lesz a döntés, hogy a megtapasztaltakat életminőségeddé teszed, vagy csak elteszed mint egy élményt, és visszakényelmesedsz a megszokottba. Az elvonulás során lehetőséged lesz begyakorolni az új mederbe terelést, arra az esetre amikor az elméd újra és újra bepróbálkozik a régi mintákkal.